Daca faceti parte din categoria oamenilor carora nu le tare place brocoli, dar stiu ca este sanatos si mai vor sa incerce si ceva diferit, aceasta reteta va va veni manusa.
Ingrediente:
- 2 buc Brocoli
- 40 g Cascaval ras
- 40 ml Lapte
- 3 linguri Smantana
- 3 Oua
- 1 Lg ulei
- Sare, Piper
Modul de preparare e foarte simplu
Brocoliul se spala, se rupe in bucati mici si se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 15 min.
Dupa ce e fiert (asta se poate verifica infingand o furculita in el), se strecoara si se trece printr-un jet de apa rece ca sa isi pastreze culoarea.
Cat se strecoara de apa brocoliul, se incalzeste cuptorul si se pregateste restul amestecului.
Intr-un bol, se amesteca oualele, smantana, laptele si casvalul ras.
Intr-o tava unsa cu ulei, se aseaza brocoliul. Se toarna peste el compozitia, se condimenteaza dupa bunul plac (eu prefer simplu: sare si piper) si se pune cascaval razuit pe deasupra.
Se pune la cuptor la 180 C pt aprox 40 min.
Cand se rumeneste, mancarea e gata.
No Comments